Skupina Pytloun Restaurants uvádí v říjnu výjimečná podzimní menu ve svých třech vybraných restauracích. Liberecká restaurace Zlatý kohout, která je zařazena do prestižního průvodce Gault&Millau a byla oceněna jako jedna ze tří restaurací s nejlepším personálem v Libereckém kraji, i horské restaurace Rendlík v Krušných horách a krkonošská Končina v Harrachově připravily na měsíc říjen speciální nabídky plné sezónních surovin a podzimních chutí. Každá z vybraných restaurací přichází s vlastním konceptem podzimního menu, které odráží charakter lokace i kuchařské umění jednotlivých týmů.
Zlatý kohout Liberec: Podzimní symfonie
Oceněná liberecká restaurace nabízí menu s názvem Podzimní symfonie, které oslavuje barvy i bohatství tohoto období. Menu zahrnuje hřejivou krémovou dýňovou polévku s jemnou pikantností chilli a kokosovým mlékem, šťavnatou vepřovou panenku s gratinovanými bramborami s dýní Hokkaidó a jemný dýňový cheesecake s pekanovými ořechy. Speciální nápojovou nabídku doplňuje dýňový punč Virgin, dýňová slivovička a víno Pinot noir z Vinařství Obelisk.
Končina Harrachov: Dýňové menu
Krkonošská restaurace Končina představuje tříchodové Dýňové menu, kde hraje hlavní roli dýně v nejrůznějších podobách. Hosté si mohou vychutnat krémovou dýňovou polévku s kokosovým mlékem a praženými dýňovými semínky, vepřovou kotletu plněnou dýňovým pyré s rozmarýnem, dýňové risotto s čerstvými bylinkami a sýrem nebo nadýchaný dýňový muffin s čokoládou.
Rendlík v Krušných horách: Podzim na talíři
Horská restaurace Rendlík připravila menu Podzim na talíři inspirované sezónními surovinami. Mezi speciality patří carpaccio z pečené dýně s fíky, dýňová polévka s kokosovým mlékem a koriandrem, kachní prso s dýňovým pyré a houbové ravioli či dýňový cheesecake s ořechy. Unikátní je také sezónní specialita Pumpkin Spice Latte, které snoubí intenzivní chuť kvalitního espressa s jemně kořeněným dýňovým sirupem.
Všechna tři menu budou k dispozici po celý měsíc říjen 2025. Restaurace Zlatý kohout je otevřena ne–čt 18:00–22:00 a pá–so 17:00–22:00 (kuchyně do 21:00), horské restaurace Končina a Rendlík pak denně 12:00–22:00.
Restaurace Zlatý kohout (Liberec)
Podzimní symfonie ve Zlatém kohoutu, 1. 10.–31. 10. 2025, ne–čt 18:00–22:00 hod, pá–so 17:00–22:00 hod (kuchyně je otevřena do 21:00 hod)
PODZIM V MISCE
Hřejivá krémová dýňová polévka s jemnou pikantností chilli, zjemněná kokosovým mlékem a posypaná praženými dýňovými semínky – 79 Kč
DUO CHUTÍ – PANENKA A BYLINKY
Šťavnatá filírovaná vepřová panenka, doplněná blanšírovanou brokolicí a bylinkovým demi-glace. Na talíři ji doprovázejí gratinované brambory s dýní Hokkaidó – kombinace, která rozezní všechny smysly – 329 Kč
V BARVÁCH PODZIMU
Jemný dýňový cheesecake s křupavou karamelovou krustou a lahodnými pekanovými ořechy. Sladká tečka plná podzimní elegance – 109 Kč
SPECIÁLNÍ NABÍDKA NÁPOJŮ:
Dýňový punč Virgin – voňavý horký punč bez alkoholu, ideální pro zahřátí v sychravém dni – 69 Kč
Dýňová slivovička – originální podzimní specialita, která vás příjemně pohladí – 129 Kč
Pinot noir, výběr z hroznů, suché, Trať Jižní svahy, Vinařství Obelisk, 0,15 l – 125 Kč
Restaurace Končina (Harrachov, Krkonoše)
Dýňové menu, 1. 10.–31. 10. 2025 12:00–22:00 hod
POLÉVKA
Krémová dýňová polévka s kokosovým mlékem a praženými dýňovými semínky – 129 Kč
HLAVNÍ CHODY
Vepřová kotleta plněná dýňovým pyré s rozmarýnem, přelitá jemnou dýňovou omáčkou– 350 Kč
Dýňové risotto s čerstvými bylinkami a sýrem – 220 Kč
DEZERTY
Nadýchaný dýňový muffin s kousky čokolády a černou polevou– 85 Kč
Horká jablečná šťáva s medem a skořicí – 50 Kč
K MENU DOPORUČUJEME:
Pinot noir, výběr z hroznů, suché, Trať Jižní svahy, Vinařství Obelisk, 0,15 l – 125 Kč
Restaurace Rendlík (Místo, Krušné hory)
Podzim na talíři, 1.10.-31.10.2025 12:00-22:00 hod
PŘEDKRM
Carpaccio z pečené dýně s fíky – 79 Kč
POLÉVKA
Dýňová polévka s kokosovým mlékem a koriandrem – 129 Kč
HLAVNÍ CHOD
Kachní prso s dýňovým pyré a houbové ravioli – 325 Kč
DEZERT
Dýňový cheesecake s ořechy – 85 Kč
SPECIÁLNÍ NÁPOJ
Pumpkin spice latte – 79 Kč
Sezónní specialita, která v sobě snoubí intenzivní chuť kvalitního espressa s jemně kořeněným dýňovým sirupem. Harmonická kombinace skořice, muškátového oříšku, hřebíčku a zázvoru vytváří nezaměnitelnou chuťovou kompozici, ideální pro chladné podzimní dny. Pumpkin Spice Latte představuje elegantní spojení tradičních podzimních chutí s moderní kávovou klasikou.
Liberecká restaurace Zlatý kohout s italskou kuchyní je známá svým fine dining konceptem, ve kterém využívá vysoce kvalitní suroviny, sofistikovanou prezentaci jídel a vynikající chuťové kombinace. Jedním z unikátních prvků restaurace je otevřená kuchyně, která umožňuje hostům sledovat šéfkuchaře a jeho tým při přípravě pokrmů. To vytváří interaktivní a zábavnou atmosféru, která přidává další rozměr nezapomenutelnému zážitku z návštěvy restaurace. Historie restaurace sahá až do 30. let minulého století, kdy byl hotel Imperial (dnešní Pytloun Grand Hotel Imperial) postaven podle projektu Pavla Zeha hoteliérem Franzem Fiedlerem. Z této doby se příliš záznamů nedochovalo. Jisté je, že po dlouhé stagnaci v době hospodářské krize a zejména za druhé světové války se hotel probudil k životu v průběhu 50. a 60. let. V 80. letech se v prostoru dnešní restaurace nacházel populární snack bar Zlatý kohout. V roce 2015 získal hotel spolu s restaurací nynější podobu. Té vtiskli její nadčasově designovou podobu renomovaní architekti Vrtiška & Žák.
Restaurace Končina, která je součástí Pytloun Wellness Hotelu Harrachov (Rýžoviště 489), je místem, které spojuje vynikající gastronomické zážitky s pohodovou horskou atmosférou v srdci Krkonoš. V menu najdete pestrou paletu pokrmů od tradičních českých specialit až po jídla inspirovaná kuchyněmi z různých koutů světa. Šéfkuchař restaurace Martin Bezchleba klade důraz na čerstvé a kvalitní suroviny, které jsou základem všech pokrmů. Hosté si mohou pochutnat na šťavnatých steacích, delikátních mořských plodech, ale také na lehkých salátech nebo výtečných těstovinách. Nabídka se pravidelně obměňuje, aby odrážela sezónní suroviny a novinky z kulinářského světa. Interiér restaurace Končina je útulný, s příjemným horským nádechem, který zve k odpočinku po dni stráveném na sjezdovkách nebo turistických trasách. Ať už hledáte místo pro rodinný oběd, romantickou večeři, nebo jen odpočinek u dobré kávy po náročném dni, restaurace Končina je ideální volbou.
V restauraci Rendlík, která je součástí Pytloun Wellness Hotelu Hasištejn v Krušných horách (na okraji obce Místo v okrese Chomutov), se moderní kuchyně snoubí s tradičními hodnotami, což vytváří jedinečný gastronomický zážitek. Restaurace je skrytá uprostřed lesů a sousedí s kouzelnou zříceninou hradu Hasištejn, takže na hosty, kteří si přejí vychutnat své jídlo na velké letní terase s výhledem do okolních lesů, čekají nezapomenutelné romantické výhledy. Restaurace, která disponuje 45 místy k sezení, klade důraz na kvalitní suroviny od místních farmářů, a kromě sezonních specialit nabízí i osvědčené klasiky. Je také vhodná pro firemní jednání, školení a privátní oslavy, jako jsou svatební hostiny a narozeninové oslavy.
Restaurace Zlatý kohout
Restaurant Zlatý kohout, Liberec | Vítejte na oficiálních stránkách
Restaurace Zlatý kohout Liberec | Liberec | Facebook
Restaurace Zlatý kohout (@restaurace_zlaty_kohout_) • Fotky a videa na Instagramu
Restaurace Zlatý kohout | Gault&Millau Czechia
Restaurace Končina
Restaurant Končina, Harrachov | Vítejte na oficiálních stránkách
Restaurace Končina | Harrachov | Facebook
Restaurace Končina (@restaurace_koncina) • Fotky a videa na Instagramu
Restaurace Rendlík
Restaurace Rendlík, Místo | Vítejte na oficiálních stránkách (restauracerendlik.cz)
Restaurace Rendlík | Místo | Facebook
https://www.instagram.com/restaurace_rendlik/
