Designová restaurace Talíř na Václavském náměstí, romantická zámecká restaurace Chateau Ctěnice v Zámeckém areálu Ctěnice na okraji Prahy, restaurace Rendlík zasazená do kouzelného prostředí Krušných hor poblíž zříceniny hradu Hasištejn, nedávno rozšířená restaurace Končina v horském středisku Harrachov v Krkonoších a stylová restaurace Zlatý kohout v Liberci, která byla jako jedna ze dvou restaurací v Libereckém kraji zařazena do prestižního gastronomického průvodce Gault&Millau – všechny tyto podniky, patřící do skupiny PYTLOUN RESTAURANTS, zvou hosty na mimořádné velikonoční menu, které oslavuje příchod jara a tradiční svátky formou kreativní a moderní gastronomie. Pět restaurací v různých lokalitách České republiky nabízí jedinečné degustační zážitky, které kombinují čerstvé sezonní suroviny s tradičními velikonočními chutěmi.
Kuchařský tým pod vedením šéfkuchaře Denise Wágnera v restauracích Talíř, Chateau Ctěnice, Rendlík a Končina, a šéfkuchař Jan Martínek v restauraci Zlatý kohout v Pytloun Grand Hotelu Imperial, připravili menu, která reflektují jarní svěžest a bohatství lokálních surovin. Od horských restaurací, přes Liberec až po pražské podniky, každá restaurace nabízí originální pohled na velikonoční gastronomii.
„Velikonoce jsou svátky jara, nových začátků a oslav hojnosti. Příroda se probouzí, louky se zelenají a na stolech se objevují svěží chutě sezónních surovin. Naše velikonoční menu je inspirované právě těmito dary přírody a přináší lehkost, svěžest i tradiční chutě, které k těmto svátkům neodmyslitelně patří,“ říká Jan Martínek, šéfkuchař restaurace Zlatý kohout. „Pečlivě jsme pro vás vybrali ty nejlepší suroviny, které v sobě spojují jarní svěžest, tradici i prvotřídní chutě. Dopřejte si pohoštění, které rozzáří vaše smysly a zahřeje srdce,” dodává šéfkuchař Denis Wágner.
Restaurace Talíř (Praha)
Jarní gourmet menu v Talíři, 10.4. – 30.4 2025 / 12:00 – 22:00 hod
- Předkrm: Králičí rillettes s červeným rybízem a kandovanou hruškou nashi – 270 Kč
- Polévka: Krém z medvědího česneku s raviolou a créme fraiche – 110 Kč
- Hlavní chod: Bramborové gnocchi s králičím hřbetem, medvědím česnekem a sýrem Grana Padano – 294 Kč
- Jehněčí roláda na rozmarýnu, máslová bramborová kaše, velikonoční nádivka s kopřivami a špenátem – 368 Kč
- Dezert: Velikonoční máslový mazanec s mandlemi, omáčka z bílé čokolády s vůní vaječného likéru, višně, karamel – 145 Kč
Restaurace Chateau Ctěnice (Praha – Vinoř):
Velikonoční gurmánský zážitek, 10. 4.–30. 4. 2025 12:00–21:00 hod
- Předkrm: Králičí terinka s rebarborovým chutney, a dipem z medvědího česneku, kapustičky, mungo klíčky – 285 Kč
- Hlavní chod: Jehněčí roláda na rozmarýnu, máslová bramborová kaše, velikonoční nádivka s kopřivami a špenátem – 365 Kč
- Bramborové gnocchi s králičím hřbetem a medvědím česnekem a sýrem Grana Padano – 295 Kč
- Supréme z perličky s hráškovým pyré, šťouchané brambory se špenátem, vinná omáčka – 420 Kč
- Hamburger s trhanou zvěřinou, červené zelí, brusinky a bbq omáčka, bramborové chipsy a koktejlový dip – 355 Kč
- Dezert: Velikonoční máslový mazanec s mandlemi, omáčka z bílé čokolády s vůní vaječného likéru, višně, karamel – 145 Kč
Restaurace Končina (Harrachov, Krkonoše)
Velikonoce na horách, 1. 4.–30. 4. 2025 12:00–22:00 hod
- Předkrm: Avokádový mousse s růžovým pepřem podávaný na křupavém toastu, zdobený ředkvičkou – 150 Kč
- Polévka: Špenátový krém s krupicovým nokem a máslovými krutony – 90 Kč
- Hlavní chod: Marinované kuřecí prso na bylinkách, podávané s lehkým salátkem – 250 Kč
- Pečená jehněčí plec s medvědím česnekem a jarní nádivkou, šťouchané brambory – 395 Kč
- Ratatouille podávané na lůžku z quinoi, doplněná bylinkami – 295 Kč
- Tortilla s kuřecím masem, salátkem a zakysanou smetanou – 200 Kč
- Dezert: Mazaneček s hruškovou marmeládou a čerstvou jahodou, politý čokoládou – 120 Kč
Restaurace Rendlík (Krušné hory)
Chuť Velikonoc, 1. 4.–30. 4. 2025 12:00–21:30 hod
- Polévka: Hráškový krém s vůní máty a sýrová bruschetta – 90 Kč
- Hlavní chod: Mladé kuřátko pečené na medvědím česneku s jarní nádivkou, ragú z fazolek a bramborový gratin s libečkem – 255 Kč
- Dezert: Vanilkový řez s čokoládovou drobenkou a omáčkou z vaječného likéru s borůvkami – 100 Kč
Restaurace Zlatý kohout (Liberec)
Velikonoční hostina plná jarních chutí, 1. 4.–30. 4. 2025 ne–čt 18:00–21:30 hod, pá–so 17:00–21:30 hod
- Předkrm: Lahodný a voňavý krém z pečeného česneku podávaný s křupavými bylinkovými krutony – 90 Kč
- Svěží kombinace jarního hrášku a křupavých ředkviček, doplněná jemným kozím sýrem – 165 Kč
- Hlavní chod: Jemné kroketky z čerstvého pstruha, servírované s lahodnou bylinkovou omáčkou a hladkým celerovým pyré – 255 Kč
- Šťavnaté pečené kuřátko doprovázené jemnou bramborovou kaší s petrželí, bylinkovou nádivkou a česnekem – 365 Kč
- Dezert: Osvěžující dezert s rebarborovým twistem, který přináší novou dimenzi klasického tiramisu – 100 Kč
Jarní velikonoční nádivka podle šéfkuchaře Denise Wágnera
8 porcí
Suroviny:
rohlíky 10 ks nakrájené nadrobno
vejce 6 ks
polotučné mléko 200 ml
sůl
pepř
muškátový oříšek špetka
uzený bůček 350 g (pro vegetariány nemusíte dávat:))
sádlo 110 g
kopřiva 2 hrsti – mladé, nasekané a propláchnuté
pažitka nasekaná 25 g
petrželka nasekaná 15 g
kypřicí prášek do pečiva 12 g (1 sáček)
máslo 120 g
Postup:
Rohlíky nasypte do větší mísy. Vajíčka důkladně našlehejte v mléce, přidejte k nim sůl, pepř a trochu nastrouhaného muškátového oříšku. Směs přelijte na rohlíky a nechte je nasát. Vzniklá hmota by neměla být řídká, ale ani hustá. Bůček povařte, nechte vychladnout a pak ho nakrájejte na kostky. V pánvi rozpalte sádlo a bůček na něm opečte.
Znovu nechte vychladnout a pak přidejte k rohlíkům a vajíčkům. Promíchejte, přisypte kopřivy, pažitku a petrželku. Ochutnejte, případně dosolte; vmíchejte prášek do pečiva. V plechu nebo větším pekáčku rozpusťte máslo, rozetřete ho po dně i po stěnách a pak rozprostřete nádivku. Troubu předehřejte na 180 °C a pečte nádivku dozlatova cca 30-40 minut.
Restauraci Talíř, která se nachází v srdci Prahy, přímo na Václavském náměstí, vede zkušený šéfkuchař Denis Wágner. Menu spojuje tradiční českou kuchyni s moderními mezinárodními vlivy a v unikátním designovém prostředí si tak můžete vychutnat širokou škálu pokrmů, od klasických českých jídel až po inovativní mezinárodní speciality. O design interiéru se postaralo renomované designové studio Vrtiška & Žák. Restaurace disponuje 130 místy k sezení ve dvou podlažích otevřených do společného prostoru s výhledem přímo na Václavské náměstí. Součástí restaurace je také bar, který nabízí široký sortiment nápojů. Restaurace je otevřena každý den již od 7.00 hodin, kdy se formou bohatého teplého a studeného bufetu podávají do 11:00 snídaně „all you can eat“. Od čtvrtka do soboty od 22:00 do 1:00 se restaurace mění ve stylový bar, kde si hosté mohou při poslechu živých DJs vystoupení a menších live bandů vychutnat široký výběr drinků a koktejlů.
Restaurace Chateau Ctěnice (Bohdanečská 259, Praha-Vinoř) nabízí 40 míst k sezení v příjemném prostředí moderní zámecké restaurace. Cihlové klenuté stropy, hrubý štuk a těžká dlažba dodávají interiéru autentický vzhled. Restaurace se zaměřuje na klasiku s důrazem na čerstvé suroviny od lokálních dodavatelů. Venkovní terasa umožňuje vychutnat si gastronomické speciality, kávu, pivo či osvěžující drinky s výhledem na zámecké nádvoří, což je ideální pro odpočinek a prožití klidné atmosféry ctěnického panství.
V restauraci Rendlík, která je součástí Pytloun Wellness Hotelu Hasištejn v Krušných horách (na okraji obce Místo v okrese Chomutov), se moderní kuchyně snoubí s tradičními hodnotami, což vytváří jedinečný gastronomický zážitek. Restaurace je skrytá uprostřed lesů a sousedí s kouzelnou zříceninou hradu Hasištejn, takže na hosty, kteří si přejí vychutnat své jídlo na velké letní terase s výhledem do okolních lesů, čekají nezapomenutelné romantické výhledy. Restaurace, která disponuje 45 místy k sezení, klade důraz na kvalitní suroviny od místních farmářů, a kromě sezonních specialit nabízí i osvědčené klasiky. Je také vhodná pro firemní jednání, školení a privátní oslavy, jako jsou svatební hostiny a narozeninové oslavy.
Restaurace Končina, která je součástí Pytloun Wellness Hotelu Harrachov (Rýžoviště 489), je místem, které spojuje vynikající gastronomické zážitky s pohodovou horskou atmosférou v srdci Krkonoš. V menu najdete pestrou paletu pokrmů od tradičních českých specialit až po jídla inspirovaná kuchyněmi z různých koutů světa. Šéfkuchař restaurace Denis Wágner klade důraz na čerstvé a kvalitní suroviny, které jsou základem všech pokrmů. Hosté si mohou pochutnat na šťavnatých steacích, delikátních mořských plodech, ale také na lehkých salátech nebo výtečných těstovinách. Nabídka se pravidelně obměňuje, aby odrážela sezónní suroviny a novinky z kulinářského světa. Interiér restaurace Končina je útulný, s příjemným horským nádechem, který zve k odpočinku po dni stráveném na sjezdovkách nebo turistických trasách. Ať už hledáte místo pro rodinný oběd, romantickou večeři, nebo jen odpočinek u dobré kávy po náročném dni, restaurace Končina je ideální volbou.
Liberecká restaurace Zlatý kohout s italskou kuchyní je známá svým fine dining konceptem, ve kterém využívá vysoce kvalitní suroviny, sofistikovanou prezentaci jídel a vynikající chuťové kombinace. Jedním z unikátních prvků restaurace je otevřená kuchyně, která umožňuje hostům sledovat šéfkuchaře a jeho tým při přípravě pokrmů. To vytváří interaktivní a zábavnou atmosféru, která přidává další rozměr nezapomenutelnému zážitku z návštěvy restaurace. Historie restaurace sahá až do 30. let minulého století, kdy byl hotel Imperial (dnešní Pytloun Grand Hotel Imperial) postaven podle projektu Pavla Zeha hoteliérem Franzem Fiedlerem. Z této doby se příliš záznamů nedochovalo. Jisté je, že po dlouhé stagnaci v době hospodářské krize a zejména za druhé světové války se hotel probudil k životu v průběhu 50. a 60. let. V 80. letech se v prostoru dnešní restaurace nacházel populární snack bar Zlatý kohout. V roce 2015 získal hotel spolu s restaurací nynější podobu. Té vtiskli její nadčasově designovou podobu renomovaní architekti Vrtiška & Žák.
Restaurace Talíř
Restaurace Talíř, Praha 1 | Vítejte na oficiálních stránkách (restauracetalir.cz)
Restaurace Talíř | Malá Strana | Facebook
Restaurace Talíř (@talir_prague) • Fotky a videa na Instagramu
Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague, Praha 1 | Vítejte na oficiálních stránkách
Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague (@pytloun_sky_bar_restaurant) • Fotky a videa na Instagramu
Restaurace Chateau Ctěnice
Restaurant Chateau Ctěnice, Praha | Vítejte na oficiálních stránkách (restauracechateauctenice.cz)
Restaurace Chateau Ctěnice | Facebook
Restaurace Chateau Ctěnice (@restaurace_chateau_ctenice_) • Fotky a videa na Instagramu
Restaurace Rendlík
Restaurace Rendlík, Místo | Vítejte na oficiálních stránkách (restauracerendlik.cz)
Restaurace Rendlík | Místo | Facebook
https://www.instagram.com/restaurace_rendlik/
Restaurace Končina
Restaurant Končina, Harrachov | Vítejte na oficiálních stránkách
Restaurace Končina | Harrachov | Facebook
Restaurace Končina (@restaurace_koncina) • Fotky a videa na Instagramu
Restaurace Zlatý kohout
Restaurant Zlatý kohout, Liberec | Vítejte na oficiálních stránkách
Restaurace Zlatý kohout Liberec | Liberec | Facebook
Restaurace Zlatý kohout (@restaurace_zlaty_kohout_) • Fotky a videa na Instagramu
Restaurace Zlatý kohout | Gault&Millau Czechia